aanbod

gedragstraining en gedragsproblemen


Loopt je paard weg op de weide?

Is ontwormen of medicatie geven telkens een gevecht?

Komt je paard steeds jouw persoonlijke ruimte in?

Is voeren elke keer opnieuw een moeilijk moment doordat je paard voernijd heeft?

Heeft jouw paard singelnijd of wilt hij niet stilstaan bij het opzadelen?


Ondanks dat we ons paard allemaal doodgraag zien, loopt het toch niet altijd volledig zoals we zouden willen. Bovenstaande voorbeelden kunnen bij elke paardeneigenaar voorkomen, maar zijn jammer genoeg niet altijd zomaar opgelost. Maar daar wil ik jou graag bij helpen! Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het gedrag, vanaf waar het probleem begint en de juiste oplossing voor jullie.


Stuur me gerust vrijblijvend een bericht als je meer wilt weten of even een babbeltje wilt doen over het gedrag van jouw paard.

samenwerking en communicatie


De meesten van ons dromen van een paard die meteen komt aangalopperen als ze ons zien.

Waarmee we alles kunnen en twee handen op een buik zijn.

Goed nieuws! Dat is ook voor jou mogelijk! 


Zowel vanop de grond als van in het zadel kunnen we hiermee aan de slag. We zoeken naar wat jullie samen leuk vinden om zo ervoor te zorgen dat jullie band en samenwerking naar het volgende niveau getild wordt. 

Door je paard te leren lezen en inschatten, ga je steeds beter kunnen inschatten wat hij denkt, vindt ... En ga je er steeds beter rekening mee kunnen houden. Wat de samenwerking met je paard alleen maar ten goede komt. Ook op de momenten dat je iets moet doen dat hij niet leuk vindt.


Of jij en je paard nu net een team vormen of al elkaar al jaren kennen...

Of je een wedstrijdruiter bent of een grondwerkende alternatieveling...

Werken aan jullie communicatie is altijd een goed idee! 

angst bij het rijden


Je rijdt misschien al jaren of bent net begonnen, maar angst kan je op elk moment overvallen. Soms lijkt het alsof je er niets tegen kan beginnen. Alsof rijden misschien gewoon niets meer voor jou is.

Althans, dat gevoel had ik toch.

Ik ben ook een hele tijd ontzettend bang geweest. Zo bang zelfs dat gewoon op een stilstaan paard zitten al teveel was.


Ik begrijp jouw angst dus als geen ander! Het goede nieuws is, dat als ik die angst heb kunnen overwinnen, dat jij dat ook kan!

Stap voor stap gaan we jouw grenzen verleggen. We vertrekken van wat zonder problemen lukt (of dat nu een rondje galopperen in de piste is of enkel ernaast staan) en bouwen daarop verder. Want dat is het belangrijkste. Het mag spannend zijn, maar ik ga je niet in het diepe gooien. 


Dit kan met jouw eigen paard of met een van mijn paarden. Wat jou het meest op je gemak stelt!

schriktraining


Heb jij een paard dat snel schrikt en op zo'n momenten niet goed weet wat hij met zichzelf moet aanvangen?

Dan is schriktraining iets voor jou!

Het is niet de bedoeling dat je je paard laat schrikken (ook al doet de naam dat wel vermoeden). Het is wel de bedoeling dat je samen met je paard grenzen gaat verleggen en beter leert communiceren. Zodat jij beter leert omgaan met je paard en zijn reacties in een schriksituatie, maar ook dat je paard leert om bij jou in te checken als hij iets spannend vindt.


Voor de schriktraining maken we gebruik van allerlei obstakels en voorwerpen. Uiteraard gaan we stapsgewijs te werk en beginnen we niet meteen met de grote hindernissen. 

Bij schriktraining kom ik tot bij jou met enkele hindernissen. Je laat je paard deze hindernissen rustig verkennen. Jullie moeten er niet meteen over, op, door, onder ... Je paard mag zijn grenzen aangeven, kennismaken met al die nieuwe voorwerpen in zijn piste of wei ... Zo beetje bij beetje leer je je paard zelfvertrouwen te hebben in enge situaties totdat hij uiteindelijk zelf aangeeft om over, op, door, onder ... de hindernis te gaan.

vrijheidsdressuur


Vrijheidsdressuur wordt vaak gezien als je paard circustrucjes laten uitvoeren. Toch kan het zoveel meer zijn dan dat. Niet alleen kun je met sommige oefeningen je paard fysiek trainen en helpen zijn spieren te ontwikkelen, het zijn ook leuke puzzels voor je paard om op te lossen. Paarden zijn van nature ontzettend nieuwsgierige dieren en krijgen graag mentale uitdaging. Met vrijheidsdressuur kan je hieraan tegemoet komen. 

Daarnaast is het ook gewoon een super leuke afwisseling op de dagelijkse training, voor ons paard, maar ook voor onszelf!


Je begint telkens met wat basisoefeningen en naarmate jullie vorderen, gaan we de oefeningen steeds uitdagender maken. We leren ons paard moeilijkere, nieuwe oefeningen. Maar ook de oefeningen die al gekend zijn gaan jullie verfijnen. We leggen de lat telkens wat hoger en verwachten telkens wat meer.

(rij)lessen en initiatie paardrijden


Wil jij graag leren rijden op een plek waar de paarden echt paard mogen zijn en hele dagen vrijuit kunnen bewegen? 

Wil jij graag de kans krijgen om een band op te bouwen met het paard waarmee je rijdt en niet elke week en nieuw paard te krijgen?

Wil jij graag individueel begeleid worden?

Dan bij je bij mij aan het juiste adres!


Bij ons kan iedereen, kinderen en volwassenen, terecht voor paardvriendelijke rijlessen op maat van de ruiter. Of je nu nog nooit een paard van dichtbij hebt gezien, als kind al hebt paardgereden, al enkele lessen op een andere plek hebt gevolgd, je bent welkom bij mij en mijn paarden.


De lessen worden telkens individueel of eventueel per twee gegeven. De eerste lessen ligt de nadruk op rustig kennismaken met mij en de paarden. Dat doen we vanop de grond. We doen grondwerk en je leert meer over wat voor dier een paard juist is. Je leert ook poetsen, opzadelen ...

Daarna gaan we aan de slag van in het zadel. Omdat veiligheid voorop staat beginnen we aan een touw. Ik stuur en stop het paard, zodat jij je kan concentreren op je eigen zit, houding, gevoel ... Later gaat dat touw eraf en rij je zelfstandig verder. 

De paarden hebben elk hun eigen en totaal ander karakter. We gaan kijken bij welk paard jij je het best voelt en welke het beste aansluit bij jouw doelen.


Deze lessen gaan altijd door op mijn locatie in Bierbeek.

Equilis horsetraining 

Shari Van Durme


shari@clickertraining.be


BTW: BE0707.820.777